06-41683184 linda@vitmom.nl

In 2015 gebeurde er iets waardoor mijn leven in één klap op zijn kop stond en ik vier jaar later ontdekte wat mijn missie is. 

Namelijk: nieuwe moeders supporten bij deze mega verandering in hun leven, zodat zij zich weer in balans, prachtig en vol energie en zelfvertrouwen voelen. En ze de vrouw en moeder kunnen zijn die ze zo graag willen zijn.

Ineens was alles anders

Toen ik beviel van  Luuk werd ik overspoeld door een enorm gevoel van liefde zoals ik dat nog niet kende. Volledig in de zorgmodus voor dat kleine prachtige mensje. Daarbij ook een groot gevoel van verantwoordelijkheid, angst en onzekerheid. Dat besef: hij is compleet afhankelijk van ons, hij heeft ons létterlijk nodig om te overleven. Hoe intens is dat?! Het deed me nogal wat. Na een aantal weken kreeg Luuk een soort botrichel op zijn voorhoofd. De huisarts maakte zich geen zorgen. Stelde ik mij aan? Wat is dat ‘moederinstinct’ dan precies? Het stemmetje in mijn hoofd vertelde mij dat er iets niet klopte. Maar ik stelde me vast aan en besloot het aan te kijken.

Ondertussen voelde ik dat ik ‘mijn leven weer moest oppakken’. Ik zou een geweldige moeder zijn. En óók weer die fijne hardwerkende collega, én weer die gezellige vriendin, én zorgzame dochter.. Allerlei verwachtingen waaraan ik moest voldoen. Vooral van mezelf.
Ik ging weer aan de slag in mijn functie van HR adviseur. Een functie die ik op vrij jonge leeftijd had verkregen, door vooral hard te werken. En heel eerlijk: dat vond mijn ego best stoer. Maandenlang ging er energie verloren aan werk waar ik geen voldoening uit haalde. Voordat ik moeder werd kon ik dat compenseren door op te laden als ik vrij was, maar met een kleine baby lukte dat niet meer. Ik ging me steeds ellendiger voelen en vroeg me af: is dit het nu?

Toen bleek Luuk een schedelafwijking te hebben en veranderde alles voor mij.

“Als in een flits voelde ik wat het meest belangrijk is in dit leven. Dat liefde écht alles is, hoe kostbaar tijd samen is en dat je gezondheid je grootste goed is.”

De achtbaan

Luuk heeft een schedelreconstructie gehad toen hij net één jaar was. Die periode; daar kan ik een boek over schrijven. Nog nooit heeft iets me zo diep geraakt. Ons leven ging door, en toch voelde alles anders. We kochten een nieuwbouw woning waar ik in 2017 beviel van onze zoon Willem. Kort daarna kwam slecht nieuws: mijn lieve moeder had alzheimer.

Ik wisselde van werkgever, want een nieuwe omgeving zou me vast weer meer energie geven. What was I thinking!? 🙂 Het tegenovergestelde bleek waar en ik kwam op een punt waar ik steeds vaker dacht: ‘als ik deze fase doorkom, dan wordt het beter’. Het voelde alsof ik langs de zijlijn stond van mijn leven, in plaats van er middenin. Ik was zelf moeder en kon daar weinig van genieten. En ik miste mijn eigen moeder, ik miste het om zelf dochter te kunnen zijn. Ik worstelde mij door de dagen heen en was aan het wachten tot het makkelijker zou worden.

Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf! Daar had ik zelf wat in te doen! Toen ik in een burn out raakte en tot dát inzicht kwam, toen begon het avontuur.

Tijd voor verandering

Ik werd teruggeworpen op twee vragen: “Wie wil ik zijn?” en “Wat wil ik nu écht?” Het werd een inner journey die ik voor geen goud had willen missen. Ik leerde dat goed voor jezelf zorgen de sleutel is. Ik besloot dat ik vooral dingen zou gaan doen waar ik blij van werd. En die echt van betekenis voor anderen zouden kunnen zijn, waarmee ik een verschil kon maken. Want dát is waar ik werkelijk voldoening uithaal. En dát is het voorbeeld dat ik wil zijn voor mijn kinderen.

Het ging niet vanzelf, ik heb er veel voor gedaan. ‘Follow the fun’ werd mijn motto. Ik ben aan de slag gegaan met een psycholoog, voeding, yoga, meditatie, supplementen en coaches. Ik ontdekte wat mij energie geeft en kost, welke voeding optimaal voor mij werkt en ik nam afscheid van overtuigingen die mij niet meer dienden. Ik voelde me als nieuw!

Dat maakte dat ik hier anderen óók mee wilde helpen. En dus ben ik de post hbo opleiding Integraal leefstijl- & vitaliteitscoach aan de MARK Academy gaan volgen. Een opleiding waarbij verder gekeken wordt dan alleen naar voeding, of alleen naar beweging, en allemaal wetenschappelijk onderbouwd. Het totaalplaatje van body en mind blijkt zo belangrijk, deze wil ik niet los van elkaar zien.

De puzzelstukjes vielen in elkaar

Ik heb altijd al gewild dat mensen om mij heen zich gezien voelen. Daarnaast heb ik een grote passie voor voeding, mindset en gezondheid. Én heb ik ervaren hoe intens het is om moeder te worden en hoe groot de uitdagingen kunnen zijn om dit nieuwe hoofdstuk in je leven zo vorm te geven dat je in balans blijft en je lekker in je vel zit. Dat je bewust even stil kunt staan en geniet, in plaats te roepen dat je zo druk bent en dat de tijd vliegt.

Ik ontdekte dat bij de meeste nieuwe moeders dezelfde dingen in meer of mindere mate spelen, er werd alleen niet altijd open over gepraat. Veel van de struggles en de verlangens van nieuwe moeders zijn dus universeel. En tegelijkertijd geven veel nieuwe moeders aan zich onbegrepen of eenzaam te voelen. Hoe is dat mogelijk?! vroeg ik mij af. Want we zijn met zoveel!

Al deze elementen vielen als puzzelstukjes in elkaar en ineens wist ik het!

Ik ben een leefstijl- & vitaliteitscoach en ik help nieuwe moeders die vóelen dat het anders kan, bij dit nieuwe hoofdstuk in hun leven. Ik wil de wereld laten zien dat het moederschap zowel prachtig als pittig is. En dat dat helemaal oké is! Daar mogen we open over praten, om met meer compassie voor onszelf en voor elkaar te leven. Mijn wens is dat elke nieuwe moeder zelfvertrouwen voelt en straalt. Dat ze zich geliefd, sterk, vol energie en écht in balans voelt. En niet over een tijdje als deze fase voorbij is, maar nu al. Het kan!

“Uit al mijn ervaring, kennis en kunde heb ik alleen die dingen gepakt die voor mij en vele andere moeders écht een verschil hebben gemaakt. Dat heb ik verzameld in VITmom. Om zo op mijn manier iets bij te dragen voor alle nieuwe moeders die vóelen dat het anders kan!”

De beloning is groot 

Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Doordat ik mezelf beter heb leren kennen en ik mijn ‘way-of-life’ heb geboost.  Ik voel me weer krachtig en mooi. De kilo’s die ik zo graag kwijt wilde, na jaren van aankomen en afvallen en weer aankomen, ben ik definitief kwijt. Opstaan is een feestje. Kortom: ik ben zelf weer de verantwoordelijkheid gaan nemen voor mijn eigen geluk. Want dat? Dat kon alleen ik zelf doen. En dat, is de basis van alles.

En dat gun ik jou ook. Inmiddels weet ik dat er genoeg is wat je zelf kunt doen en dat je zelf enorm veel invloed hebt op hoeveel energie je voelt! Dat je er zelf wel degelijk voor kunt zorgen dat je echt kunt genieten van deze periode. Alleen weten veel moeders niet precies hoe. Ze weten niet welke kleine stapjes ze kunnen zetten om groots resultaat te bereiken.

Ik ben ervan overtuigd dat je je leven zelf in de hand hebt, ook in deze fase. Now more than ever! Dit is hét moment om in jezelf te investeren en goed voor jezelf te zorgen. Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook beter voor je gezin zorgen. En alles wat je aan jezelf geeft, geef je door. De beloning is groot!

“Grote avonturen beginnen klein”

Poe, tijd voor iets luchtigers! Dit ben ik ook: 

Opgegroeid aan de Noord-Hollandse kust. Fantastisch gewoond in Haarlem en inmiddels voor de liefde verhuisd naar een dorpje vlakbij Amersfoort. Maar regelmatig moet ik weer even naar het strand, maakt niet uit welk seizoen. Even uitwaaien, de zeelucht, die weidse blik: zó fijn vind ik dat.

Ik ben een persoon van contrasten. Enerzijds gevoelig: ik hoor alles en zie alles. Soms iets teveel 🙂 Anderzijds een nuchtere westfries. Enerzijds spontaan en iemand die houdt van gezelligheid, anderzijds een introvert. En ja, dat kan heel goed samen gaan. Inmiddels helemaal oké mee.

Een echt muziekdier. Het liefst de oldies. Als klein meisje ‘leende’ ik stiekem cd’s van mijn broers, van Bruce Springsteen tot Acda & de Munnik, van Guns ’n Roses tot The Beatles. Ik zat úren bij mijn cd-spelertje te luisteren en de teksten mee te schrijven, want mooie teksten fascineerden me toen al. Geen concertzaal niet gezien en de top2000 is een feestje voor me.

Mijn vriendinnen zijn super belangrijk voor mij. Deze vrouwen, met wie ik al meer dan de helft van mijn leven samen oploop, met wie ik nog in café ’t Geveltje stond toen er nog binnen gerookt mocht worden en met wie ik inside jokes deel die al 20 jaar meegaan. Deze vrouwen, daar word ik waanzinnig gelukkig van.

Een sucker voor lekkere wijntjes en goed eten. Het liefst kook en doe ik alle boodschappen zelf, heerlijk om te doen! Ik heb in het verleden veel geschommeld in gewicht, gelukkig nu een betere balans gevonden.

Ik word echt heel blij van op vakantie gaan. Geweldige reizen gemaakt en ik droom ervan dat ook met z’n viertjes te gaan doen. Lijkt me fantastisch om mijn kinderen de prachtige wereld te laten zien.

Mega happy met Arnoud, Luuk (2015) en Willem (2017). Zo dankbaar voor deze drie mannen in mijn leven!

Wil je me iets laten weten, nog iets over mij weten of heb je een andere vraag? Leuk als je contact met me opneemt!

Linda de Groot Coaching  |  Privacyverklaring  |  Algemene voorwaarden